Hopen speelgoed in huis dat naar mijn gevoel te weinig wordt uitgehaald. De tablet blijft hier het favoriete speelgoed en hoewel dat wel eens leuk kan zijn, wil ik mijn kind af en toe ook stimuleren om eens iets anders te doen. Gezelschapsspelletjes zijn ideaal om samen te spelen, maar het ander speelgoed, zoals lego, mag af en toe toch ook eens bovengehaald worden.
Samen spelen
Jullie hebben – na een blik op mijn blog – vast wel door dat ik vooral graag knutsel en creatief bezig ben. Spelen is wel leuk, maar ik kan er minder in opgaan. Even nadenken, bracht me dan ook op het idee om gewoon iets te knutselen met lego. Het is eenvoudig om gewoon een mega cool bouwwerkje na te maken uit een boekje, dat klopt. Maar lego is net zo veelzijdig om in te zetten in open ended spelen, je weet wel, zonder regels waar je zelf je eigen spel kan bedenken. Hierdoor kan je leuke creatieve ideetjes bedenken die je met lego kunt gaan doen. Zo’n ideetje is bijvoorbeeld een (zelf)portret maken, dit is wat wij deden.
Lego (zelf)portret
Toen ik voorstelde aan de kleine man om samen met hem op een bouwplaat een portret te maken, vond hij het idee maar niets. “Mama, jij altijd met jouw rare ideeën”. Ik kon het daarbij laten en hem verder op de tablet laten spelen, maar zo ben ik niet. Neen, ik heb hem niet gepushed en zelfs niet eens proberen overtuigen. Wat deed ik wel?
Ik nam een bak met lego erbij en begon de enkele te sorteren per kleur: geel, roze, bruin, wit en zwart. Het duurde zo’n 10 minuutjes alvorens zijn interesse was gewekt. “Mama, wat ben je wel aan het doen?”.
Op dat moment had ik voldoende blokjes om het portret te maken. Ik begon met het bouwen van een oog, en nog eentje en bouwde vervolgens een vorm van een gezicht. Toen ik het toonde aan zoonlief, wou hij toch wel graag helpen. Zo bouwden we samen zijn portret. Eerst met een geel gezichtje (zoals een typisch lego mannetje) en vervolgens wat meer real life met een roze gezichtje.
In het begin was het wat zoeken, welke blokjes plaats je waar, hoe rond je het gezicht wat af en vooral, de ogen en de mond, plaats je die in het werkje of erop. Het eerste idee was om het erop te doen, maar dit was echt niet mooi. Voorzichtig haalden we wat blokjes weg en bouwden we de mond in. Ik wou nog een neusje voorzien, maar de zoon gaf (terecht) aan dat het resultaat niet echt mooi was.
Eenmaal deze klaar was, besloten we nog een meisje te maken ook. Een portretje van mezelf lukte niet omdat we niet genoeg bruine blokjes lego hebben, dus maakten we er een blond meisje van, eens met lang haar en eens met korter haar.
En daarna? Daarna bleven we nog wat doorbouwen natuurlijk. De aanzet was gegeven, zoonlief bouwde nog een groot huis en ik ging op zoek naar de stukjes om wat bouwwerken uit boekjes te bouwen. Ooit ben ik zo dom geweest om alle lego die we hebben in een grote bak samen te voegen, nu ben ik van het idee dat ik best setje per setje afzonderlijk bewaar. Er staat ons dus nog heel wat werk te wachten om die setjes weer bij elkaar te zoeken.
Dat maakt me wel benieuwd. Hoe bewaren jullie de lego eigenlijk? Alles samen of aparte setjes?
Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “lego”. Je kan ook met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.
Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY en Elsa R blog.
Elke eerste zaterdag van de maand starten wij met een nieuw thema. Aan het einde van de maand zullen mijn drie creatieve collega’s en ikzelf elk onze favoriete deelnames delen op onze websites. De deelnames kunnen ook worden gedeeld op ons Pinterest bord.
Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.
Super leuk