Valentijnsdag is het perfecte moment om iets lekkers te maken voor je geliefde. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of een beginner, taart is altijd leuk om te maken of te versieren.

Een eindje geleden vond ik in de supermarkt een voorgebakken spongecake, iets wat ik zelf niet zo goed kan bakken. Ik kocht deze en besloot om mijn partner te verrassen met valentijn door samen met mijn zoon een mooi versierde taart op tafel te toveren.

Slagroomtaart met aardbeien en marsepein

Zoonlief wou liefst een taart volledig omhullen met fondant of marsepein maar ik heb hem kunnen overtuigen om het iets luchtiger te maken zodat het niet te zwaar wordt.

Wat past nu beter bij valentijnsdag dan een slagroomtaart met aardbeien? Juist, niets! Zo hebben we een slagroomtaart met aardbeien wat kleurrijk roze suikerhartjes en marsepein gebruikt om de taart te versieren.

Wat heb je nodig?

  • Een spongecake (gekocht of zelfgebakken) in 3 lagen
  • Room
  • Kristalsuiker
  • Amandelmeel
  • Bloemsuiker
  • Ei
  • Aardbeien
  • Sprinklers
  • Uitsteekvorm hart

Hoe ga je te werk?

  • Maak slagroom: Klop 50 gram suiker op met 400ml room en de
  • Maak marsepein: meng 250 gram amandelmeel, 250 gram bloemsuiker en opgeklopt eiwit.
  • Snij de helft van de aardbeien in schijfjes.
  • Breng tussen elke laag een laag slagroom aan en bedek met schijfjes aardbei (dit doe je dus 2 keer)
  • Bedek de bovenste laag en de zijkant van de taart ook met een klein laagje slagroom.
  • Versier nu de zijkanten verder door er schijfjes aarbei tegenaan te zetten.
  • Bestrooi de bovenkant van de taart met sprinklers.
  • Druk hartjes vormen uit de marsepein en plaats die bovenop de taart.
  • Versier verder met aardbeien of slagroom.

Zoonlief vond dat er midden op de taart een ferrero rocher moest liggen. Wij volwassenen vinden less is more altijd beter maar kinderen gaan steevast voor more is more en weet je, ik vind dat dik ok want deze taart zal zo lekker zijn!

Valentijnstaart

Op zoek naar meer food inspiratie of (gezonde) recepten? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.