Granola is vergelijkbaar met muesli maar dan met als verschil dat de ingrediënten geroosterd zijn. In de supermarkt verkopen ze dit ook en vaak ziet het er ook gezond uit, helaas wel vaak onterecht. Veel granola’s bevatten namelijk erg veel suiker ook al is de basis van noten en granen vaak wel heel gezond.
Eigenlijk is dit jammer want het is heel lekker en ook niet zo moeilijk of tijdrovend om te maken. Alleen als je het zelf maakt, bewaart het ook iets minder lang (zelf reken ik op een week of drie). Daarom maak ik zelf altijd een beperkte portie waar ik dan één à twee weken mee doe.
Wat heb je nodig?
- 150 gr Havermout
- 150 gr Zaden, noten, gepofte quinoa
- 2 el Kokosolie
- 3 el Ahornsiroop
- Scheutje Water
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Maal de noten
- Meng de gemalen noten, met de zaden, gepofte quinoa en de havermout
- Smelt de kokosolie en voeg de ahornsiroop en het water toe
- Meng de warme ingrediënten samen met de droge in een kom, zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemengd is
- Verdeel de granola over de bakplaat
- Plaats de bakplaat met de granola in de oven voor 20 minuten tot de granola goudbruin is
Granola eten
Indien je dit wenst kan je na het afkoelen nog gedroogd fruit zoals rozijnen, gojibessen of moerbeieren toevoegen. Sommige mensen houden er ook van met chocoladenips of kokosschilfers.
Zelf voeg ik geen extra’s toe omdat ik het al lekker genoeg vind. Meestal meng ik deze granola onder griekse yoghurt voor een super lekker ontbijtje.
Wat eten jullie als ontbijt? Maken jullie zelf ook soms een eigen granola?
Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen
Wij maken die van Jeroen Meus wel eens af en toe.
Mijn zus maakt er altijd als we samen weg gaan of die staat klaar als we terug komen van vakantie!
Hoe lief is dat niet van je zus!