Het gevoel hebben een vrije val te ervaren zonder meteen uit een vliegtuig te moeten springen. Dat is wat indoor skydiving je biedt, ook voor kinderen is dit wel iets. Welk kind droomt nu niet van vliegen?
Wat is indoor skydiving?
Bij indoor skydiven in een windtunnel ervaar je in een veilige en gecontroleerde omgeving het gevoel van een vrije val vanuit een vliegtuig.
Dit gebeurt in skydive tunnels. Dit zijn eigenlijk windtunnels die je door middel van windsnelheid kunnen laten zweven. De windsnelheid compenseert dus eigenlijk de zwaartekracht.
Indoor skydiven in Ice Mountain
In de blogpost over indoor snowboarden had ik al aangehaald dat de zoon ook eens wou skydiven. Dat hebben we dus ook gedaan. Een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar een unieke ervaring waar je kind achteraf niet over kan zwijgen.
We moesten daar een uur op voorhand zijn om ons aan te melden. Ietwat lang als je mij het vraagt want die tijd was echt niet nodig maar het liet ons wel toe om eerst nog gezellig iets te drinken en te kijken naar de vorige groep skydivers (volwassenen in ons geval). Zo hadden de jongens wel even te tijd om te zien wat hen te wachten stond en zich hierop mentaal voor te bereiden.
Eenmaal ze aan de beurt waren, was de stress al wat groter voor die skydiving. Logisch ook. Alles begint met het aantekken van de speciale pakken,oordopjes, een speciale bril en een helm. Ook het uittrekken van spullen die verloren kunnen gaan zoals een polshorloge is belangrijk, want die wil je heus niet kwijt.
Daarna werd de groep kinderen gebriefd door de monitor zodat alles optimaal en veilig kan verlopen. Het belangrijkste wat ze uitgelegd krijgen tijdens deze briefing is de houding die ze moeten aannemen, handen boven het hoofd, omhoog kijken en benen strekken maar lichtjes open. Ook legt de monitor een aantal handgebaren uit die hij zal gebruiken omdat er in de tunnel teveel lawaai is om elkaar te begrijpen.
Na de briefing, leren ze zelfstandig vliegen in de tunnel waarbij de monitor hen veilig vasthoudt, tenzij hij voelt dat ze het wel zelfstandig zouden kunnen. Dit laatste was vooral het geval bij de iets oudere kinderen, de tieners laat ons zeggen.
De tijd die je aan het vliegen bent is relatief kort ten opzichte van het wachten. Twee keer anderhalve minuut. Uiteindelijk vonden ze het wachten absoluut niet erg: je gaat iets heel leuks doen. Wel is het een kostbaar uitje als je dit met je hele gezin zou doen.
Herinneringen
Altijd leuk om een herinnering te hebben aan een leuke ervaring, ook al duurt de ervaring op zich maar een paar minuten. Doordat de tunnel glazen wanden heeft, kan de omgeving alles goed zien. Ideaal ook om foto’s en een filmpje te maken.
Bij Ice mountain kon je voor 9 euro ook een video bijbestellen. Wat we uiteraard deden maar ik zou het persoonlijk niet aanraden. Het was een leuk filmpje maar zelf sta je dichter en is het filmpje leuker. Wat dan wel weer leuk is aan het gekochte filmpje is dat er in de bovenhoek ook een bovenaanzicht video was, alleen jammer dat deze zo klein was.
Voor herhaling vatbaar?
Als ik het aan de zoon vraag, dan zou hij het absoluut nog een keer gaan doen. Eigenlijk moest ik het niet vragen, hij kwam nog maar buiten en vroeg al of ik opnieuw wou boeken. Zeker toen de monitor aangaf dat wanneer je via hem boekte, je een langere sessie (10 minuten) koen boeken.
Voor kinderen is indoor skydiving is heel leuk, en als je ziet wat die instructeur kan, dan wil je meteen meer. Stiekem ben ik ook wel eens benieuwd om het uit te proberen.
Indoor skydive voor kinderen prijzen en openingsuren
Ook zin gekregen in skydiving? Op de website van ice mountain in Komen vind je de actuele prijzen en openingsuren.
Gek genoeg kon je de indoor skydive wel online boeken, veel eenvoudiger dan de snowboard. Voor kinderen boek je best de kids skydive, die is iets voordeliger. Wij betaalden 49 euro voor 3 minuten, terwijl het anders 69 of 79 euro is voor die 3 minuten (afhankelijk van de leeftijd).
Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.