Als ouder hoop je vooral dat je kind zich keihard amuseert op kamp en dat ze helemaal geen heimwee hebben. Stiekem wil jouw kind wel laten weten dat je aan ze denkt, dan is post op kamp een leuke oplossing. En post krijgen op kamp dat is ook voor de kinderen ook super plezant. Een brief of een kaartje met een persoonlijk bericht verzacht de heimwee als die er toch zou zijn.
Wil je jouw kleine avonturier verrassen op kamp? Ik deel graag enkele tips met jullie.
Post (laten) bezorgen
Post laten bezorgen op kamp is niet altijd evident, ervaring leert dat deze vaak te laat is of dat de brief soms wel eens verloren gaat. Maar dat wil niet zeggen dat post helemaal geen optie is.
Je kan bijvoorbeeld via hallmark een kaartje laten sturen, dan geef je de bezorgdatum in, maar dat biedt helaas geen zekerheid, ik gaf aan dat het briefje de 2de dag van een 5-daags kamp moest toekomen maar dat is helaas niet goed gelopen.
Je kan de post natuurlijk altijd een handje helpen door de brief zeker tijdig te versturen, misschien zelfs voor het kamp zodat het zeker op tijd aankomt, zelfs met vertraging.
En vertrouw je het helemaal niet, dan verstop je de post in de koffer, gegarandeerd vinden ze het wel op een bepaald moment. Een extra verrassing, zeker wanneer je meerdere verstopt.
Kamppost inhoud
Het eerste kampje van onze zoon is best spannend, maar hem voorzien van leuke post vormt toch wel wat extra uitdaging, want je moet je wel aan een aantal ‘regeltjes’ houden.
Het mag niet te ‘melig’ zijn, er is geen enkel kind dat zit te wachten op een berg liefdesverklaringen van het thuisfront. Bemoeizuchtige raadgevingen hoeven ook al niet, als ze oud genoeg zijn om op kamp te gaan, zijn ze vast ook slim genoeg om te weten dat ze moeten luisteren naar de leiding of hun tanden elke dag te poetsen.
Maar wat moet je dan wel gaan schrijven?
Voor veel mensen volstaat een briefje of een kaartje met veel plezier al, zo eentje heb ik zelf ook voorzien hoor. Maar ik maak het graag net iets creatiever en interactiever dan dat. Daarom heb ik ook volgende zaken voorzien:
Wat vond de zoon van zijn post?
Echte post heeft hij dus niet gekregen gezien zijn kaartje niet toegekomen is, van de briefjes die in de koffer verstopt waren, heeft hij er een aantal wel en een aantal niet gevonden. Dit vond hij niet zo erg, want “er zaten wel 500 briefjes in mijn valies, dat is veel te veel dus heb ik ze niet gelezen”. Wat onthouden we hiervan? Volgende keer volstaat het om wat minder post mee te geven en de echte post nog vroeger te versturen.
Ik ben wel benieuwd? Zorgen jullie dat er post is wanneer je kind op kamp gaat? Wat vinden zij er eigenlijk van. Laat het zeker weten in de comments.